Első Kárpát-Medencei Értékőr Találkozó

2017.június 22-26 között került megrendezésre az  első Kárpát-medencei Értékőr találkozó a Veszprém megyei Taliándörögdön. Csütörtöki érkezés és rövid bemutatkozás után, pénteken kezdetét vette a munka! Mindenkinek lehetősége volt kiállítás keretén belül bemutatni eddigi munkáját, elért eredményeit és értékeit .

19747802_1497481743642524_1089202924_oDr. Horváth Zsolt ünnepélyesen megnyitotta a találkozót. Ezzel kezdetét vette az első műhelymunka,mely megalapozó volt a hétvége folyamán. Szombaton folytatódtak az ismerkedős játékok és a komolyabb hangvételű műhelymunkák. A csapatoknak lehetőségük nyílt elmesélni milyen értékőr munkát folytatnak a településükön,jelenleg hol tartanak,majd mindenki elmondhatta a jövővel kapcsolatos elképzeléseit, terveit. Vasárnap a rossz idő ellenére mindenki vidáman látott neki a műhelymunkáknak.  Hétfőn ellátogattunk a Balatonra és tehettünk egy rövid sétát Balatonfüreden is.

 Megtapasztalhattuk milyen kiterjedt is az értékőr hálózat, hiszen csapatok érkeztek Erdélyből,Veszprém megyéből, Fejér megyéből, Bács-Kiskun megyéből, és Kárpátaljáról.  A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesületet négy értékőr képviselte Dahulics Katalin,Nagy Csilla, Szaniszló Bettina és Szaniszló Erzsébet.  A találkozó családias hangulatban telt, lehetőséget  adott a résztvevők számára nemcsak egymás eredményeinek megismerésére, de tapasztalat- és ötletcserére, és a további tervekre vonatkozóan is,életre szóló barátságok köttettek.

 Csodálatos hétvégén vagyunk túl,a meghívást és a lehetőséget ezúton is köszönjük a főszervezőknek, a Közép-Dunántúli Szövetség Az Ifjúságért munkatársainak .

Nagy Csilla

 

Videó:https://www.youtube.com/watch?v=R4kAO4ePgIg&feature=youtu.be

 

391 16.07.2017 - 14:37