A tánc az ember

A tánc az ember – vallják a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tagjai, akik szombaton, május 20-án Csapon a helyi művelődési ház színpadán, vasárnap pedig Beregdédában a K2 Clubban léptek fel. A koncertet a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület szervezte a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének (UKSZ), valamint Csapi Alapszervezetének támogatásával. Continue reading

909 29.05.2017 - 11:22

Rajzpályázat!

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület rajzpályázatot hirdet kárpátaljai magyar elemi-, általános- és középiskolások részére. A pályázat témája: Kárpátaljai értékek.

STARSrajzpalyazatkerekparosklubkicsi_0Olyan rajzokat várunk, amelyek valamely kárpátaljai értéket jelenítenek meg, lehet az viselet, szokás vagy éppen épített örökség. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek.

Az elkészült alkotásokat 2017. július 1-ig várjuk elektronikus úton, szkennelve a karpataljai.nepfoiskola@gmail.com e-mail címre vagy postai úton a következő címre: 89432 Szürte, Rákóczi út 104. A rajz mellé kérjük, tüntessük fel a pályázó nevét, címét, telefonos és/vagy e-mail elérhetőségét, iskolája nevét és életkorát.
A legjobb alkotások díszítik majd az egyesület 2018. évi falinaptárát! A kiválasztott rajzok készítői jutalomban részesülnek.
A kárpátaljai értékek listája elérhető itt:

Continue reading

1757 10.05.2017 - 11:32